Wat we geleerd hebben uit De Mol

Het nu lopende seizoen van De Mol speelt zich af in Mexico. De deelnemers hebben toch al een twintigtal opdrachten uitgevoerd, en leerden over mensen of kwamen op plekken die je zeker moet kennen voor de volgende quiz.

mol

1. Steve en Kristien moesten in de opdracht met de bakfiets gezichten herkennen op een schilderij van een bekende Mexicaanse kunstenaar uit de eerste helft van de 20ste eeuw. De schilder in kwestie was getrouwd met Frida Kahlo. Als ze op een quiz vragen naar een Mexicaanse muralist, zou het kunnen dat ze Gerardo Murillo of David Siqueiros bedoelen, maar je beste gok is toch deze. Welke schilder?

 

 

klik

Diego Rivera

 

 

2.  De kandidaten van De Mol voerden in de zesde aflevering een opdracht uit op de vele kleurrijke bootjes van dit district in het Mexicaanse Federaal District. Het district dat we zoeken is het enige resterende deel van Tenochtitlan. Het is doorregen met kanaaltjes en is een belangrijke attractie voor toeristen. Het is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wat is de naam ervan?

 

 

klik

Xochimilco

 

 

3. Jeffrey en Katrien moesten dit seizoen geblinddoekt deze typische Mexicaanse soep proeven. De soep is gemaakt op basis van rode chilipepers en stukjes rundermaag en is gelatineus, rubberachtig en slijmerig. Rare jongens, die Mexicanen! Het gerecht wordt op smaak gebracht met limoen, uien en oregano. Welke soep is dit?

 

 

klik

Menudo

 

 

4. Twee seizoenen geleden waren de kandidaten van De Mol op reis in Argentinië. Daar speelden ze een opdracht tegen Argentijnse cowboys, de zogenaamde “Gaucho’s”. In het huidige seizoen was ook een opdracht met de lokale koeienjongens. Hoe heten Mexicaanse cowboys, waarnaar ook een Westernfilm met Elvis Presley uit 1969 werd vernoemd?

 

 

klik

Charros

 

 

5. In de schaduw van deze vulkaan moesten de kandidaten dit seizoen geitjes hoeden. De actieve stratovulkaan in centraal Mexico, 70 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Met 5426m is het de tweede hoogste berg van het land. Op de hellingen van de berg liggen veertien kloosters, die opgenomen zijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Welke vulkaan?

 

 

klik

Popocatepetl

 

 

Het mag duidelijk zijn dat wie naar De Mol kijkt, niet alleen moet speuren naar de saboteur, maar ook goed nota’s moet nemen over alle achtergrondinformatie. Ze gaan dat allemaal nog vragen. Ge gaat dat zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s