Novodevitsji

De X-tremisten vroegen in Duffel naar een bekende begraafplaats in Moskou, waar meer dan 27 000 mensen begraven liggen. Bekende bewoners zijn Boris Jeltsin, Nikolaj Gogol, Vladimir Majakovski, Vladimir Tatlin, Anton Chekhov en Sergej Eisenstein. De begraafplaats ligt bij een klooster dat sinds 2004 behoort tot het UNESCO Werelderfgoed.

novodevitsji

Het ging over de plek Novodevitsji, dicht bij het klooster met dezelfde naam.

 

Vandaag nog vijf begraafplaatsen die ze zeker nog gaan vragen.

 

1. In het dorpje Passendale ligt een Britse militaire begraafplaats waar net geen 12 000 slachtoffers liggen uit de Eerste Wereldoorlog, waarvan er meer dan 8 000 niet geïdentificeerd zijn. Hoe heet dit lapje grond?

tynecot

 

klik

Tyne Cot Cemetery

 


2. Welke grootste begraafplaats ter wereld ligt in de heilige stad Najaf in Irak? Ze is meer dan 6km² groot en er liggen meer dan 5 miljoen mensen begraven.

wadiussalaam.jpg

 

klik

Wadi-us-Salaam

 


3. Hoe heet de stedelijke begraafplaats van Antwerpen, dat werd ingericht als een perkbegraafplaats. Er zijn perken voor de Joodse gemeenschap, de islamitische gemeeschap, maar er zijn er ook voorzien als militaire begraafplaatsen. Je vindt er onder andere de laatste rustplaatsen van Hendrik Conscience, Willem Elschot, La Esterella, Paul Van Ostaijen en Nonkel Bob.

schoonselhof

 

klik

Schoonselhof

 


4. Wie ligt hier begraven?

ladidi

 

klik

Princess Diana

 


5. Onder een kerk in een buitenwijk van het Tsjechische stadje Kutná Hora vind je een kleine kapel die versierd is met de skeletten van 40 tot 70 000 personen. In de 15de eeuw werd een nieuwe kerk gebouwd, waarvoor veel graven werden opgeruimd. Hoe heet de buitenwijk van Kutná Hora waar je dit ossuarium vindt?

sedlec.jpg

 

klik

Het Ossuarium van Sedlec

 


Ook al eerder op dit blog: Pantalica, Italiaans werelderfgoed, maar dus ook een begraafplaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s