Maniac Mansion

Toen Maniac Mansion gevraagd werd op de Sound of C quiz van FC Annemie op 01/03/2017, waren wij 100% zeker dat we het juist hadden door Day of the Tentacle te schrijven.  Niet dus. Day of the Tentacle is blijkbaar de ondertitel van het tweede deel van Maniac Mansion! Geen punten voor ons, terwijl we bijna nooit een videogamevraag missen en verdorie een videogamequiz georganiseerd hebben.

maniacmansion

Vandaag nog 5 adventuregames die je echt wel moet kennen en die ze zeker nog gaan vragen.


1. Het Noorse Funcom ontwikkelde deze game in 1999. Terwijl eind jaren 1990 Lara Croft het actiegenre domineerde, was er ook nog een andere interessante gamereeks met een vrouwelijke hoofdrol. April Ryan kan tussen de parallelle universa Arcadia en Stark reizen. De eerste is een magische wereld; de laatste is industrieel. April moet de balans tussen de twee herstellen. Welk spel waarvan in 2007 een vervolg verscheen met de gedeeltelijke naam Dreamfall?

longestjourney

 

The Longest Journey


2. Drew Blanc, een succesvolle maar depressieve cartoontekenaar, is het hoofdpersonage van deze adventure game uit 1996. Op een bepaald moment valt hij in slaap en wordt wakker in een droomwereld. Hij wordt in een televisie gezogen en getransporteerd naar de geanimeerde wereld die hij zelf gecreëerd heeft: de Fluffy Fluffy Bun Bun Show. Hoe heet dit spel?

toonstruck

 

Toonstruck


3. Nog eentje van de legendarische LucasArts studio. Dit spel speelt zich af in een setting gebaseerd op Mexico aan het begin van de 20ste eeuw. Het werd geschreven door Tim Schafer, die je misschien ook kent van Psychonauts, Day of the Tentacle, en Full Throttle. De game gaat over Manny Calavera en is een  noir adventure game dat zich afspeelt in het hiernamaals. Alle personages lijken op de papier-mâché skeletten van de Mexicaanse feestdag Dia De Los Muertos. Welk spel uit 1998?

grimfandango

Grim Fandango


4. Ook Douglas Adams heeft zich gewaagd aan het schrijven van een videogame. De auteur van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy schreef in 1998 een game over een gigantisch ruimteschip. Het spel werd samen met enkele leden van Monty Python geschreven, en sommige van de stemmen in de game zijn ingesproken door John Cleese en Terry Jones. Wat is de titel?

 

Starship Titanic


5. Hoe heet dit duo privédetectives? Over de hond en het konijn verschenen stripverhalen, videogames en een tv-reeks.

samandmax

Sam and Max


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s