Cotton Club

LearnedLeague.com vroeg op 28/02/2017 naar een legendarische club in Harlem, New York uit de jaren 1920, die in het begin alleen toegankelijk was voor blanken en die vooral bekend werd doordat de bekendste zwarte artiesten uit die tijd er optraden. Onder andere Duke Ellington en Louis Armstrong waren er vaak gezien. Francis Ford Coppola  maakte in 1984 een film over de legendarische nachtclub, met Richard Gere in de hoofdrol. Er werd met andere woorden gevraagd naar de Cotton Club.

cottonclub.jpg

De quiz van vandaag gaat over bekende nachtclubs.


1. Dit is een van de vele internationaal bekende clubs op Ibiza. Ze opende in 1976 en kreeg awards voor beste club ter wereld in 1996, ’97, ’98, en ’99 op de IDMA awards in Miami. Hoe heet deze onvergetelijke club, dicht bij San Rafael, met een capaciteit van meer dan 5000 mensen?

amnesia.jpg

Amnesia


2. Deze club in Manhattan werd geopend op 26 april 1977 en sloot al opnieuw eind 1979, na een inval door de belastingsdienst. Ze stond onder leiding van Steve Rubell en was erg exclusief. Iedereen was er welkom, maar als je niet veel geld had, kon je er maar beter goed uitzien. In België organiseert Red & Blue jaarlijks in het Sportpaleis het grootste disco-event ter wereld onder de naam van welke legendarische discotheek?

studio54.gif

Studio 54


3. Op 1 januari 2017 werd een terreuraanslag gepleegd in een nachtclub in Istanbul, in de wijk Ortaköy. De terreuraanslag werd opgeëist door IS. In welke nachtclub vielen vorige nieuwjaarsdag 39 doden en 70 gewonden?

reina-club.jpg

Reina


4. Misschien wel de wereldhoofdplaats van de techno. Zo beschreef Amerikaans journalist en dj Philip Sherburne deze nachtclub in 2007. Ze ligt in Berlijn, op de grens van Kreusberg en Friedrichshain, dicht bij het Berlin Ostbahnhof. DJ Magazine noemde het in 2009 de beste ter wereld. Hoe heet deze decadente nachtclub, vol met darkrooms, waar niemand arriveert voor 4 uur ‘s nachts?

berghain2.jpg

Berghain (KreusBERG, FriedrichsHAIN)


5. Time Out magazine noemt deze Londense fetishclub “legendarisch” en “een instituut”. De club opende in 1990 en is in het genre de grootste in Europa. De events worden maandelijks georganiseerd en vinden plaats in de omgebouwde St. Matthews kerk in Brixton. Wat is de naam?

kitten

Google zelf maar naar foto’s van deze club.

Torture Garden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s