Nick Nack

Het precedent voor deze post werd gesteld in A Quiz Called Wanda, in Retie op 25/02/2017.

James-Bondslechterik Nick Nack verscheen in The Man with the Golden Gun uit 1974, naast Christopher Lee. Nick Nack werd gespeeld door Hervé Villechaize, een Franse acteur met dwerggroei. Villechaize speelde ook de rol van Tattoo in de serie Fantasy Island.

nicknack

 

De volgende James Bond slechteriken zullen ze zeker nog vragen in de toekomst. Ge gaat dat zien.


1. Het boek Casino Royale was het eerste verhaal dat Ian Fleming schreef over de Britse geheime agent. De slechterik in het verhaal wordt door Bond verslagen in een spelletje Baccarat (hoewel ze in de verfilming poker spelen). Mads Mikkelsen speelde in 2006 de rol van de schurk. Hoe heet deze gokkende Bond villain?

lechiffre.png

Le Chiffre


2. Deze loa uit de Haitiaanse voodoo is de geest van de doden. Meestal wordt hij weergegeven met een hoge hoed, een zwarte lange jas, en een zonnebril. In Live and Let Die (1973), de eerste bondfilm met Roger Moore, verschijnt een personage met dezelfde naam, vertolkt door Geoffrey Holder. Het personage kwam ook voor in Goldeneye 007 op de Nintendo 64 (de schurken uit de volgende twee vragen ook, trouwens). Wat is zijn adellijke naam?

baronsamedi.png

Baron Samedi


3. De volgende slechterik komt in twee films voor: The Spy Who Loved Me (1977) en Moonraker (1979). Hij is herkenbaar aan zijn tanden uit roestvrij staal. In een scene in Moonraker waarin acteur Richard Kiel door een liftkabel bijt, is de kabel in feite gemaakt van drop. Dat is lekkerder. Wat is zijn naam?

jaws.png

 

Jaws


4. Harold Sakata speelt in Goldfinger (1964) de dodelijke Koreaanse knecht van de schurk Auric Goldfinger. Het personage heeft bovennatuurlijke kracht, wat we kunnen zien wanneer hij een golfbal verpulvert met één hand. (Acteur Sakata was trouwens professioneel worstelaar en had in 1948 een Olympische zilveren medaille gewonnen als gewichtheffer.) Zijn hoed heeft een vlijmscherpe rand en wordt gebruikt als een dodelijk precies projectiel. Hoe heet dit personage, dat in de hele film geen woord zegt?

oddjob

 

Oddjob


5. Deze superschurk is het hoofd van de misdaadorganisatie SPECTRE, en is ook bekend als “Number One”, de aartsvijand van James Bond. Het personage, kaal, in een zetel, en met een witte kat op zijn schoot, komt voor in wel zeven bondfilms. In de laatste, Spectre (2015), werd de rol gespeeld door Christoph Waltz. Het mag duidelijk zijn Dr. Evil uit de Austin Powers films op deze figuur gebaseerd is. Wat is zijn naam?

blofeld

Ernst Stavro Blofeld


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s